Vår svenska räkcocktail uppiffad med vassa japanska smaker. Räkorna marineras en kort stund i underbar dressing och alltihop serveras i vackra skålar av isbergssallad.

Antal portioner: 4

Ingredienser

200 g räkor utan skal
1 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 1 1⁄2 msk gari, inlagd ingefära
1⁄2 msk wasabipasta
3 msk finhackad gräslök 5 dl salladsskott
4 st salladsblad

Dressing:

1 1⁄2 msk japansk soja
1⁄2 msk vinäger t ex risvinäger 1 tsk flytande honung
1⁄2 msk dijonsenap
1⁄2 msk sesamolja 1 msk sesamfrön

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna till dressingen. Rör crème fraiche, ingefära, wasabi och gräslök till en slät crème. Blanda räkor och salladsskott med dressingen. Fyll salladsbladen med räkorna och toppa med crème fraiche.