Wonton
3 1/2 dl Hett vatten
4,5 dl Vetemjöl
Hetta upp vattnet i en kastrull och blanda ut i mjölet. Arbeta degen så den blir mjuk och fin utan att klibba
Bisque
1kg räkskal
1 röd paprika
3-4 tsk tomatpurré
ca 3dl Grädde
en vlaska vitt vin
Rosta räkskal tillsammans med lök, vitlök paprika, och tomatpuré i en varm ugn (ca 250grader)
När köket luktar räkor och grönsakerna börjar få fin färg så ös över allt i en kastrull. Tillsätt vitt vin. När allt kokat ihop så sila bort alla skal och grönsaker, tillsätt grädde och smala av med salt peppar och kanske lite citron.
Fyllning till dumplings
1/2 kg räkor
50g Shiitake svamp
1/2 hackad chili
1 msk hackad gräslök
1/2 pressad lime eller citron
Hacka räkorna grovt, fräs svamp och chili. Blanda sedan ihop allt till en röra och smaksätt med salt, peppar och pressad citron/lime
Garnera med lite salladslök och gräslök