Laxtartar
En enkel och ren tartar. Hacka laxen fint, salta och smaka av med citron och vitpeppar. Den ska bidra med fräschhet och lite syra i rätten. 

Pilgrimsmussla
Ska bidra med sin naturliga sötma och rundhet. Stek i smör och en klyfta vitlök. 

Brynt smör
Bryn smör, höj smakerna rejält med japansk soja och citron. Häll i fettet från stekpannan musslorna stekts i. Smaka av, låt smakerna vara höga och kraftiga. Syra, sälta och det brynta smöret ska vara tydligt. Garnering att förbereda
Fritera glasnudlar, räcker att fylla botten av en kastrull med olja, fritera lite i taget i några sekunder. Gör svartkålschips genom att olja grönkål lätt och köra i ugnen på 150 grader tills de blir krispiga. 

Servering
Forma ”musslor” med pilgrimsmusslan som modell av laxtartaren och löjromen och lägg upp de tre bredvid varandra på tallriken. 

Häll brynt smör över så pass att det rinner ut lite i botten. Inte för lite. 

Pynta med friterade nudlar och svartkålschips för konsistens och lite beska från kålen. Avsluta med en kvist solrosskott.