Antal personer 12
Botten:
180g Valnötter
120g dadlar (färska, urkärnade)
1/2 tsk salt
Fyllning:
500g avocado (ca 5-6st)
160g kokosolja
1 dl agavesirap
0,5-1 dl lönnsirap
2,25 dl Kakao
1 msk vaniljpulver (alt. vaniljextrakt)
en nypa havssalt
Garnering:
1 stjärnfrukt
1 sharonfrukt
150g körsbär
5-6 physalis
ca 0,5 dl hackade rostade pistagenötter
(Går självklart garnera med vad som helst! 🙂 )
Klä en form med löstagbara kanter med bakplåtspapper.
Rosta valnötterna i stekpanna (avviker från rawfood 😐 )och mixa nötterna grovt i matberedare och mixa samman dem med dadlarna och saltet tills det börjar klumpa sig. Tryck ut blandningen i formen och ställ in i kylen.
kör avocado, kokosolja, agavesirap, lönnsirap, kakao, vaniljpulver och salt i en matberedare till en jämn smet. Bred ut blandningen på nöt och dadelmixen i formen och ställ in i kylen. (Ska den ätas inom någon timma kan en stund i frysen vara ett bättre alternativ!)
Innan servering är det bara att garnera med frukt eller annat gott efter tycke och smak eller göra som som på bilden (det som står i receptet).