Hoppa till innehåll
Du behöver
- ca 8 morötter, skalade och skurna i grova bitar
- 1 klyfta vitlök, skalad och skivad
- 1 gul lök, skalad och grovt hackad
- 0,25-0,5 röd chili, beroende på önskad hetta, skivad
- ca 7 dl grönsaksbuljong
- 2 dl kokosmjölk
- 1 tumstor bit färsk ingefära, finriven
- 0,5 citron, saften
- rapsolja
- salt och svartpeppar
Garnityr, förslag
- rostade kokoschips eller rostad riven kokos
- halloumi, stekt
- grekisk yoghurt med riven färsk ingefära
Gör så här
- Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Rör om då och då.
- Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka tills grönsakerna mjuknat, ca 10 minuter.
- Häll i kokosmjölken, pressa i citronsaft och riv ner ingefäran.
- Mixa allt till en slät soppa.
- Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar.