Högrev
Dela längs fibrerna så att den är i smalare bitar, lagom för att skära upp för servering senare. Ca 4-5cm i diameter kan vara lagom. Salta och bryn i smör, vitlök och timjan. 
Vakuumförpacka och kör i sousvide på 60 grader 6-10 timmar. Kan inte gå för länge. 

Märgbuljong
Rosta märgben i ugnen och fräs grönsker (lök, morot, kålrot t.ex.). Lägg benen med grönsakerna, täck med vatten och salta lite. Låt koka tills köttet lossnar från benen och märgen är lös. Kan stå länge. Sila ur och reducera buljongen i en eller ett par timmar till. Smaka av och känn när smaken är där du vill ha den, men se till att den känns riktigt fet och har mycket smak av märgbenet. Salta upp. (Tänk på att viltkött är mager och behöver fettet och både smaken och sältan tillför massor till köttet som är helstekt och inte kryddad i) 

Rotmos
Koka Rotselleri, Kålrot och potatis mjuka (Ca proportioner 60/30/10 i samma ordning)
Mixa med grädde, en stor klick smör och smetana för att få lite syra också. Salta och peppra. 

Halvkokta lingon
Värm färska (eller frysta) lingon med lite socker tills lingonen är mjuka, men inte så att de går sönder för mycket eller för lätt. De vara söta, men poppa lite i munnen och ge syra. 

Grönkålschips
Gör svartkålschips genom att olja grönkål lätt och köra i ugnen på 150 grader tills de blir krispiga.

Rödvinsreduktion
Fräs Gul lök, timjan, morötter och ev någon mer grönsak tex kålrot i olja. Salta lite. Har du puts från köttet över, släng ner det också och fräs med grönsakerna.
Häll över ca 3 dl buljong och 3-4 dl rött vin. Koka i minst 30 minuter, gärna mer. Sila ur grönsakerna och låt resten reducera till önskad mängd. Här ca 2-3dl. Smaka upp med soja och en klick smör. Red med vetemjöl. 

Servering
Lägg upp mos, gör en grop för köttet och som även fångar lite av märgbuljongen. 
Skär köttet i stavar, ca 5cm. Ställ mitt i mosen med snittytan uppåt. 
Häll på buljong så att det får rinna ner i köttet. Inte så det rinner ut en massa på tallriken, men snåla inte. Lägg på en liten klick rödvinsreduktion på köttet. 
Lägg upp lingonen 
Garnera med friterade svartkålen och solrosskott