Strimlad biff med ingefära, soja och sesamolja.
Recept inskickat av Christian Frick
4 Portioner
600 g fint strimlad lövbiff
0.5 dl sesamfrö
1 msk olja
10 cm fint skuren purjolök
YAKINIKUMARINAD:
1 dl japansk soja
0.5 msk sesamolja
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk strösocker
1 msk finriven ingefära
TILL SERVERING:
3 dl jasminris
300 kimchi (koreansk surkål)
Gör såhär
1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15 min.
2
Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna till fin färg. Lägg dem åt sidan.
3
Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 min. Lägg tillbaka allt i pannan och vänd ner purjolök och sesamfrön, stek ytterligare någon min.
Till servering
Servera med jasminris och kimchi.