Strimlad biff med ingefära, soja och sesamolja.

Recept inskickat av Christian Frick

4 Portioner
600 g fint strimlad lövbiff
0.5 dl sesamfrö
1 msk olja
10 cm fint skuren purjolök

YAKINIKUMARINAD:
1 dl japansk soja
0.5 msk sesamolja
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk strösocker
1 msk finriven ingefära
TILL SERVERING:
3 dl jasminris
300 kimchi (koreansk surkål)

Gör såhär

1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15 min.

2
Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna till fin färg. Lägg dem åt sidan.

3
Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 min. Lägg tillbaka allt i pannan och vänd ner purjolök och sesamfrön, stek ytterligare någon min.

Till servering

Servera med jasminris och kimchi.